• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamaade börsid alustasid päeva tõusuga

  Helsingi börs alustas tänast kauplemispäeva Ühendriikidest lähtuva positiivse mõju toel tõusuga. Tõusu eesotsas oli eile languse läbinud telekommunikatsioonisektor. Börsi üldindeks HEX liikus hetk tagasi 1,99 protsenti eilsest sulgemistasemest kõrgemal 13 128, 40 punktil.

  Stockholmi börs alustas kauplemispäeva eilsest sulgemistasemest kõrgemal. Stockholmi börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,76 protsenti eilsega võrreldes kõrgemal 5465,70 punktil.
  Oslo börsi üldindeks liikus hetk tagasi 0,88 protsenti eilse sulgemistasemega võrreldes plussis 1525, 65 punktil.
  Ka Kopenhaageni börs oli vastupidiselt ootustele tõusumeeleolus ja börsi üldindeks liikus hetk tagasi 1,16 protsenti eilsega võrreldes kõrgemal 333, 64punktil.
  Helsingi börs läbis eile järjekordse languse. HEX-üldindeks kukkus kolm protsenti 12 872,70 punktile. Languse põhjustas kogu Skandinaavia turgudel valitsenud USA aktsiaturgude üleeilsest liikumisest tingitud üldine pessimism telekommunikatsioonisektori suhtes.
  Stockholmi börs lõpetas eilse kauplemispäeva langusega. Börsi üldindeks langes 1,66 protsenti 5424, 42 punktile. Languse põhjusena võib jällegi välja tuua telekommunikatsioonisektori nõrkuse
  Oslo börsi üldindeks lõpetas eile 0,33 protsenti madalamal 1512,33 punktil.
  Kopenhaageni börsil olid eile pilgud suunatud Euroopa Rahaliiduga liitumise referendumile, millelt eeldati rahaliidu suhtes negatiivset suhtumist. Turul tekitasid ootused negatiivse meeleolu ja börsi üldindeks sulgus eile 1,4 protsenti üleeilsest tasemest madalamal 329,83 punktil. Viimastel kauplemispäevadel jõudsalt tõusnud elektroonikakontsern GN Store Nord läbis korrektsiooni ja kukkus 20 taani krooni võrra 1210 kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
IKEA hoiatab tarneraskuste eest
Rootsi mööblihiid IKEA teatas, et kaupade tarnega on raskusi ka järgmisel aastal, vahendab Financial Times.
Rootsi mööblihiid IKEA teatas, et kaupade tarnega on raskusi ka järgmisel aastal, vahendab Financial Times.