• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Keskpank üllatas finantsturge

  Euroopa keskpank otsustas eilsel nõukogu koosolekul finantsturgude jaoks üllatuslikult tõsta baasintresse 0,25 protsendipunkti võrra. Keskpanga tähtsaim näitaja, repomäär, on alates järgmisest võlakirjaoksjonist, mis toimub 11. oktoobril, 5,75 protsenti. Keskpanga deposiidi- ja laenuintressid on alates tänasest vastavalt 3,75 ja 4,75 protsenti.
  Keskpanga otsus tuli finantsturgudele niivõrd suure üllatusena, et valuutaturud sattusid segadusse. Euro kurss kerkis 15 minuti jooksul 0,8778 dollarini. Seejärel hakkas aga ühisraha veel kiiremini kukkuma, langedes esmakordselt pärast 22. septembril toimunud keskpankade ühisinterventsiooni alla 0,87 dollari taseme 0,8693 USDni.
  Turuosaliste kiire meelemuutus oli tingitud Euroopa majandusväljavaatest, mis jääb endiselt maha USA omast. Kuigi Euroopa Keskpanga president Wim Duisenberg toonitas nõukogu istungi järgsel pressikonverentsil, et kõrgemad intressid loovad senisest paremaid tingimusi majanduse kiireks kasvuks, kuid turud jäid selles osas kahtlevale seisukohale. Duisenbergi sõnul on tööstusriigid valmis vajadusel ka edaspidisteks interventsioonideks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.