Kristel Raesaar • 11. oktoober 2000 kell 12:50

Politseile teeb muret Tallinna tänavakuritegevus

Ehkki kuritegude arv Tallinnas on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi üheksa protsendi võrra langenud, on endiselt suureks probleemiks tänavakuritegevus, ütles politseiameti peadirektori asetäitja Jüri Kasesalu täna.

Tallinna linnavalitsuse istungil linna kuritegevuse olukorrast ülevaadet andes nentis Kasesalu, et enamus kuritegudest toimub kesklinna piirkonnas ning seda päevasel ajal - hommikul kella 7-st õhtul kella 7-ni.

Seetõttu plaanib politseiamet ümber korraldada politseipatrullide töö. ?Päevasel ajal, mil kesklinnas on liikvel palju rahvast, on patrullimine keerulisem ning selleks tahetakse juurde panna ka päevaseid patrulle,' ütles Kasesalu.

Kavas on üle vaadata ka linnas olevate videokaamerate tõhusus ning

võimaluse korral pannakse osa kesklinna piirkondi lauskontrolli alla.

Kokku registreeriti tänavu üheksa kuu jooksul 18 358 kuritegu ehk 1744 võrra vähem kui mullu samal ajal. Pidevalt kasvavad aga majandus- ja narkokuriteod.

Jüri Kasesalu sõnul ootab politsei endiselt kõigi linnakodanike teadaandeid kallaletungide ning ka juhtumite kohta, kus politseipatrull pole õigeaegselt reageerinud või kohale tulnud. 'Olles ise aktiivsed ja tähelepanelikud kaaskodanike vastu, saame üheskoos parandada olukorda linnas,' ütles Kasesalu.

Hetkel kuum