Kristel Raesaar • 11. oktoober 2000 kell 7:49

Pritsimees põles laste silme all

Järva-Jaani keskkooli tuletõrjeõppustele vajutas valusa pitseri õppetuld teinud pritsimehe süttimine, kirjutab Järva Teataja. Esmaspäeva hommikul kell kümme süütas Järva-Jaani tuletõrjeseltsi liige Vello Kolnes koolimaja õues metallpannil tule. Koolis anti häirekella, mis teavitas tulekahjuõppuse algusest. Mõni minut hiljem, kui osa klasse oli juba hoonest väljunud, mattus Kolnes millegipärast uuesti lahvatanud leeki. Tõmmanud kiiresti jope pähe, õnnestus tal summutada leek juustes. Tuld oli võtnud ka püksisäär, mille kustutasid läheduses seisnud inimesed. Keskkooli direktor viis Kolnese autoga perearsti juurde, kes diagnoosis tal teise astme põletuse poolel näol ja parema sääre allosas. Haiglaravile jäänud õnnetu pritsumees tunnistas, et oli õnnetuses ise süüdi ja kahetses, et rikkus laste ürituse ära. Õpilased olid juhtunuest ehmunud, kuid tuletõrjeõppus viidi siiski lõpule.

Hetkel kuum