Kaido Einama • 25. oktoober 2000 kell 22:00

Dollar kallineb koos arvutitega

Dollari pikemaajalise kallinemise tõttu on lõpuks ka enamik arvutitootjaid oma hindu, kes vähem, kes rohkem, tõstnud. Õnneks pole kallinemine väga suur ja on mõneks ajaks peatanud ka kodumaiste ja välismaiste arvutite hinnavahe vähenemise.

PC Kaubamajas maksab odavaim kodumaine Microlinki arvuti odavaimast välismaisest Hewlett-Packardi arvutist vaid mõnisada krooni vähem. Maailma suuruselt teine arvutitootja Dell aga on Eestis üks kallimaid.

Kodumaistest arvutitest Ordi ei pea ennast enam madalama hinnaklassi arvutite tootjaks, nagu ütles Äripäevale Ordi direktor Sulev Sisask, vaid keskendub paremale konfiguratsioonile ja pisut kõrgemale hinnale. ?See tähendab küll toodangu vähenemist mingil määral, kuid firmale on nii kasulikum,? põhjendas Sisask.

Maailma suurim arvutitootja oli 2000. aasta III kvartalis Compaq, tootes 4,4 miljonit arvutit. Talle järgnes Dell ja kolmandale kohale tõusis Hewlett-Packard, tõugates sellel positsioonil olnud IBMi neljandaks.

2000. aasta IV kvartalis ennustavad spetsialistid koduarvutite müügi suurenemist, firmakliendid ootavad arvatavasti arvutipargi uuenemisega aastani 2001.

Hetkel kuum