• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudtee väärtus on erastajate hinnangul oluliselt langenud

  Mitme Eesti Raudtee erastaja hinnangul on Venemaa risk viimastel kuudel oluliselt suurenenud, mistõttu võib ka raudtee aktsiate hind varem pakutust väiksemaks osutuda, kirjutab Postimees.

  Kui viimastel aastatel on Eesti Raudtee kaubaveomahud järjepidevalt kasvanud, siis tänavu augustist alates on toimunud kaubavoogudes selge tagasilöök - raudteevedude kasv on asendunud langusega.
  Vene transiidi vähenemine enne Eesti Raudtee erastamisotsust mõjub justkui tellitud sammuna, mis võiks eemale hirmutada Vene turgu vähetundvad investorid ning alandada riigi poolt raudteeaktsiate eest soovitavat hinda.
  Kui hind liiga kõrgeks tõuseks, siis võib see pealegi hakata kahandama läbi kõrge infrastruktuuri tasu Eesti kui transiidimaa konkurentsivõimet.
  'Eestis pole ühtegi mõjurühma, kes suudaks Venemaa poliitikat oluliselt mõjutada,' tõrjus Eesti Raudtee 66 protsendi aktsiate erastamises osaleva Baltic Rail Service"i (BRS) osanik Jüri Käo.
  'Usun, et hoolimata väikesest tagasilöögist kaubaveomahud edaspidi tõusevad kolm kuni viisteist protsenti aastas järgneva kümne aasta jooksul. Vene riski suurenemise tõttu võivad pakkumiste hinnad samas langeda küll.'
  Rail Estonia esindaja John Orrisoni hinnangul on tema taga seisvatel USA firmadel märksa kaalukam võimalus mõjutada Vene poliitkuid kui eestlastel. 'Arvan, et Vene riski on võimalik edukalt maandada ja see ei tohiks enam pakkumise hinda oluliselt alla viia,' kinnitas Orrison.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,