Ülo Toomsalu • 29. november 2000 kell 8:09

SLÕL: ametnikel on aastas 14 kuud

Tallinna linnavalitsuses käib ajaarvamine teistel alustel kui lihtsurelikel - t?inovnikutel on aastas 14 kuud, sest neile makstakse preemiateks ja toetusteks kaks kuupalka, kirjutab SL Õhtuleht tänases juhtkirjas.

Tegemist pole preemiaga hea töö eest, vaid linna palgakorraldus näeb seda ette ning preemia maksmist võetakse iseenesestmõistetavana.

Osavamad tegijad on lasknud endale maksta veel toetust vabariigi aastapäeva, võidupüha, puhkusele mineku, puhkuselt tööletuleku ?oki leevendamiseks, kooli alguse ning jõulude puhul.

Aastalõpu lähenedes ja jõulupreemia teema kerkides räägivad ministeeriumid kui ühest suust, et nemad preemiat ei maksa. Varasemate aastate kogemused näitavad, et maksavad küll, aga mitte jõulupreemia nime all.

Avalikkusele tegelikult valetatakse ametnike kuupalkasid justkui avalikustades. Aastas on ikkagi 12 kuud ning tegelik kuupalk tuleb avaldatust hulga suurem. Kui planeeritud eelarve juurde tekib vaba raha, on eelarve valesti koostatud, ning mis kokkuhoiust me räägime, kui kokkuhoidjad kokkuhoitu kohe omavahel laiali jagavad.

Hetkel kuum