Viktoria Korpan • 4. detsember 2000 kell 8:36

Soe ilm kahandab Tallinna Soojuse müügikäivet

ASi Tallinna Soojus juhatuse esimees Jaak Ziugov kinnitas, et tavapärasest soojemad ilmad on soojamüüki negatiivselt mõjutanud ja liiga soojade ilmade tõttu on novembris sooja müük vähenenud ligi 10 protsendi võrra eelmise aastaga võrreldes.

'Ilm on väga mõjukas tegur,' rääkis Ziugov. 'Meie ettevõtte jaoks on mida külmem ilm, seda parem, sest saab rohkem sooja müüa.'

'Novembris jäi ettevõttel saamata tulu ligi 8,5 miljonit krooni,' nentis ASi Tallinna Soojus müügidirektor Priidu Nõmm. 'Oleme soojamüügi prognoosi koostanud konservatiivselt ja ei osanud sellist soojenemist ette näha. Oktoobris oli samuti soojamüük plaanitust ligi 15 protsenti väiksem.'

'Vaatame oma eelarve üle ja peame vastavaid meetmeid ette võtma - vaatame üle kulud ja investeeringud, ettevõte läheb kokkuhoiurezhiimile,' sõnas Nõmm. 'Tarbija võib aga olla rahulik, tarbijat see ei mõjuta.'

1. detsembril oli Tallinnas rekordilähedane ilm - kell 14.00 oli 7,8 kraadi sooja, 1. detsembri soojarekord Tallinnas pärineb aastast 1953, kui oli 8,1 kaardi sooja.

Kõige külmem 1. detsember oli Tallinnas aastal 1925, kui oli 18,2 külmakraadi.

Hetkel kuum