8. detsember 2000 kell 12:55

Kalev tõstab enne jõule toodangu hinda kuni 300%

Kommivabrik Kalev tõstab alates 18. detsember oma käsitsi tehtud toodangu hinda, Äripäeva andmeil kallinevad osa tooteid, näiteks martsipan, 300 protsenti.

Kalevi suhtekorraldusjuht Kristina Seiman ütles, et ametlikult ta seda infot ei kinnita. Küll tunnistas ta, et hinnatõus tuleb, kuid ainult neil toodetel, mida tehakse käsitsi. 'Näiteks kallinevad käsitsi tehtud kommide karbid 'Kalev', 'Toompea' ning martsipanikujud,' rääkis ta. 'Martsipanikujukeste valmimisaeg on kaks nädalat ja kogu töö tehakse käsitsi, tarbija peab hakkama ka hinnast aru saama, et need tooted pole masstoodang.' Kalevi firmapoes maksab praegu martsipanikujude kilo üle 300 krooni.

Seimanni sõnul ei puuduta hinnatõus jõulu erisortimenti ning liinitoodangut. 'Karamelle pole vaja hakata kokku ostma,' lisas ta.

Hetkel kuum