Võidujooksu puidutehasele juhib Türi

Sulev Oll 26. veebruar 2001, 00:00

Haavapuidumassitehase rajamisele kandideerivad Larvik Celli esindaja Peeter Lodi sõnul Türi, Paldiski ja Kehra, lõpliku otsuse tegemist lähema poolteise kuu jooksul oodata pole. Siis võib oma jah-sõna anda Türi linnavolikogu.

Türi linnavolikogu esimehe Kalev Auna sõnul on otsuse tegemine, kas haavapuidumassitehas Türile sobib või mitte, alles algjärgus. ?Volikogu sai ülevaate tehase projektist eelmisel nädalal,? ütles Aun. ?Märtsi jooksul arutatakse seda komisjonides, volikogus tullakse küsimuse juurde uuesti 29. märtsil.?

Auna sõnul näitasid keskkonnauuringud, et tehas sobiks Türile paremini kui Paldiskisse. Viimast kinnitas ka Paldiski linnavolikogu esimees Anne Taklaja, öeldes, et nende peamine probleem on veepuudus. ?Kui Türi miskipärast ei sobi, tuleb tehas Paldiskisse,? kommenteeris Taklaja Paldiski tulevikuvõimalusi.

Samas pole lootust umbes 70 inimesele tööd pakkuvale tehasele maha maetud ka Kehras. ?Meile pole äraütlemist tulnud,? kinnitas Kehra Linnapea Jüri Lillsoo. ?Praegu on kõik arengud võimalikud.?

Kehra plussidena on Lillsoo varem nimetanud Eesti tselluloositootmise tippasjatundjate olemasolu.

Peaaegu aasta eest, kui tehase rajamise plaani põhirõhk oli Kehral, lootis Peeter Lodi alustada juba sügisel, aasta hiljem pidi alustatama tootmist. Tollal tekitasid keskkonnakaitsjates kõhklusi 40 aastat vanad, Taanis demonteeritud tselluloositehasest pärinevad seadmed.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing