Ülo Toomsalu • 17. mai 2001 kell 6:28

Pärnu tänavatel vajuvad autod läbi asfaltkatte

Pärnus Supeluse ja Esplanaadi tänava ristmikul eile läbi asfaltkatte vajunud freesimismasin oli sel kevadel juba teine sõiduk, mille raskusele linna teekate vastu ei pidanud, kirjutab Pärnu Postimees.

Pärnu Teede freesimismasin vajus ettevõtte töötajate kirjelduse järgi kanalisatsiooniluugi juures aeglaselt läbi asfaldi, jättes ristmiku keskele umbes poole meetri sügavuse augu. 14tonnine sõiduk kannatada ei saanud, kuid õnnetus lõhkus sajuveetoru.

Masin tõsteti kraanaga välja ja auk ümbritseti piiretega.

Töömeeste sõnul on linnas ohtlikke kohti veelgi, näiteks Tulbi ja Auli tänava ristmikul.

Umbes kuu aega tagasi kukkus Suur-Sepa tänaval läbi asfaldi Pärnu Kommunaali prügiauto. Toona tekkis kattealune uuristus soojatorustiku juures.

Aprillis lõhkus Pärnu linna auklike teede tõttu oma sõiduauto Pärnumaa päästeteenistuse õppe- ja treeningkeskuse juhataja Enn Eberg. ?Niidu tänaval oli teekattes kaks auku kõrvuti, ühest pidin paratamatult läbi sõitma ja auto veljed purunesid,? meenutas Eberg. Hoiatusmärke ega kiiruspiiranguid aukude juures ei olnud.

Eberg ütles, et esitas Pärnu linnavalitsusele avalduse, et tee valdaja kahju hüvitaks, sai aga vastuseks, et sõitis ise halvasti ja autol on valed kummid. Ebergi väitel olid sõidukil tehnilise passi järgi sobivad kummid, ka oma sõiduoskust peab mees heaks.

Pärnu abilinnapea Erni Metsal põhjendas masinate läbi asfaldi vajumist teedealuste torude kõrge eaga. Lekke korral uhub vesi teekatte aluse tühjaks ja nii võibki raskema sõidukiga õnnetus juhtuda.

Hetkel kuum