Rasmus Piho • 8 august 2001

Rootsi alkoholimonopol koondab töötajaid

Rootsi alkoholimüügi riigimonopol Systembolaget on sunnitud tulevikus oma 4500 inimesest koosnevat töötajaskonda vähendama pea kolmandiku võrra, et olla valmis konkurentsi tekkele 2004. aastal, kui jõustuvad uued piirangud alkoholi, kirjutab Dagens Nyheter.

Plaani kohaselt on aastast 2004. reisijatel lubatud tuua Rootsi sisse 10 liitrit kanget alkoholi, 110 liitrit õlut ning 90 liitrit veini ilma tollimaksuta.

Tähtsaim muutus uue korra jõustumisel on 416 Systembolageti alkoholikaupluse muutmine iseteenindavateks praeguse letimüügi asemel ning seepärast kahandataksegi töötajate arvu uue korra jõustumisel aastateks 2005-2006.

Kavas on ka kaotada monopolile kuuluvate kaupluste juhatajate õigus otsustada alkoholi sortimendi üle iseseisvalt ning sisse viia nn. moodulsüsteem, kus Systembolaget kontrolliks kaubasortimenti tsentraalselt.

Hetkel kuum