Volvo aktsiale mõjuvad tugevalt raskused USAs

ÄP 05. oktoober 2001, 00:00

Maailmamajanduse jahtumise tõttu on praegu depressiooni sattunud lisaks uutele sektoritele ka majanduse vanad alustalad. Viimaste aastate jooksul tugevalt kosunud autotööstus on sel aasta näidanud regressiooni ning sellest on halvatud nii Volvo tegevus kui ka aktsia hind.

Eriti teeb ettevõttele muret veokite müügilangus oma põhiturul Põhja-Ameerikas, mis on pannud ettevõtet oma tegevust restruktureerima. Volvo restruktureerimiskulud on sel aastal kasvanud sedavõrd, et avaldavad oma negatiivset mõju ka selle aasta kasuminumbrile. Võib arvata, et maailmas vohava majanduslanguse tõttu võib ettevõtet tabada lööke ka teistelt turgudelt, kus praegu on nõudlus Volvo toodete järele veel püsinud.

24. oktoobril avaldatavatelt kolmanda kvartali majandustulemustelt ei oota analüütikud midagi head.

Positiivse signaalina võiks aga välja tuua selle, et Volvo-poolne Renault? ja Macki veokite tootmise integreerimine võib varsti hakata siiski tõstma ettevõtte marginaale ja ajapikku kasvatama ka ettevõtte kasumit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing