Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõda tuleb pikk

  Veel enne USA rünnakute algust Afganistanis oli selge, et sõda terrorismiga ei võida pelgalt sõjaliste sihtmärkide hävitamisega. Võitlus käib mitmel rindel, sealhulgas propaganda tandril, ning suur osa alanud sõjast saab telepildis efektse raketirünnaku asemel moodustama aastatepikkune kannatlik jälitustöö terroristide koostöövõrkude väljajuurimiseks.
  Maailmale ning eelkõige ameeriklastele tähendab see suure riski ja ebakindluse ajajärku. USA Luurekeskagentuuri hinnangul on uute terrorirünnakute risk USA-le Afganistani ründamise järel 100. Wall Street Journali pühapäevase küsitluse järgi usub taolisesse võimalusse 65 ameeriklastest, samas on üheksa ameeriklast kümnest veendunud, et olukord on riski väärt. Nagu ütles ka USA peamise liitlase Suurbritannia peaminister Tony Blair, oleks tegevusetus veelgi ohtlikum. Kui terroristid peale jäävad ja julgust saavad, panused vaid kasvavad ning edasised terroriteod võivad võtta veelgi kohutavamad mastaabid. Siit on arusaadav, et USA seljataha on kiiresti asunud enam kui 40 riigist koosnev rahvusvaheline koalitsioon.
  Äge võitlus käib propaganda tasandil. Osama Bin Laden kutsub muhameedlasi üle maailma pühasse sõtta uskmatute vastu, kelle eesotsas vaenlane number üks on USA president George W. Bush. Bin Ladeni sõnul saab USA maitsta nüüd seda kannatust, mille all araablased on vaevelnud 80 aastat. USA omakorda on algusest peale toonitanud, et sõda ei käi islami, vaid terrorismi vastu.
  Seda et tegemist ei ole pimeda kättemaksuga peab näitama USA toiduabi Afganistani tsiviilelanikkonnale. Selgitustööd vajavad ka ameeriklased. Pöördumises rahva poole hoiatas president Bush, et kiiret lahendust konfliktile oodata ei ole ? nagu pole konkreetset vaenlast, pole alanud sõjal ka kindlat algust ega lõppu. Karmistunud julgeolekumeetmed on üks esimesi märke, kuidas uus reaalsus igapäevaelus välja hakkab nägema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Minu portfellist kadus pea aasta tootlus
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Järjekordne langust täis kuu jääb selja taga. Seekord kadus minu portfelli väärtusest pea 4% ja kuu lõppes üle pika aja allpool miljoni euro taset.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Bolt läheb Soomes kolmandale katsele
Eesti tehnoloogiafirma Bolt üritab taas löögile pääseda Soome turul, kust on juba kaks korda ära tuldud, vahendab Helsingin Sanomat.
Eesti tehnoloogiafirma Bolt üritab taas löögile pääseda Soome turul, kust on juba kaks korda ära tuldud, vahendab Helsingin Sanomat.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.