6. november 2001 kell 8:26

Põhjala postikoostöö lõplikult läbi

Plaanid Põhjala riikide koostööst postivedude alal on lõplikult läbi, nüüd kus ka Taani ja Rootsi on omale partnerid leidnud Kesk-Euroopast, kirjutab Kauppalehti.

Läinud nädalal lõpus teatas Taani post koostöölepingust Saksa postiga. Paar nädalat varem sõlmis Rootsi post koostöölepingu Prantsuse La Poste?ga. Samas teatas Rootsi oma väljaastumisest Norra, Taani ja Rootsi ühisest pakkide edasitoimetamise firmast Pan Nordic Logistics.

Juba varem on Soome post sõlminud pakkide edasitoimetamist puudutava koostööleppe Saksa postile kuuluva firmaga Danzas.

?See, et Rootsi astus PNL liidust välja ja otsis koostööpartneri Prantsusmaalt oli viimane piisk. Taanlaste partnerivalik oli otseselt tingitud sellest, et Põhjala koostööst midagi välja ei tulnud,? ütles Soome posti kontserni juht Jukka Alho.

Hetkel kuum