Pärnu sõit võib suvel ümbersõidu tõttu 50 kilomeetrit pikeneda

07. november 2001, 09:20

Kavandatav suur teeremont Tallinna-Pärnu maanteel sunnib maanteeametit kaaluma võimalust suunata liiklus ümber Risti-Lihula maantee kaudu, see aga pikendab teekonda pealinnast Pärnusse 50 kilomeetri võrra, kirjutab Postimees.

Liikluse ümbersuunamine võimaldaks vältida ligi paarikümnekilomeetrist teeremondilõiku Raplamaal Märjamaa kandis. Lisaks sellele võib remonti minna 37kilomeetrine lõik Pärnu linnast kuni Rapla maakonna piirini.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Aare Pain ütles, et eesseisvate teetööde erakordselt suure mahu tõttu on asjaosalised kaalunud kogu Eesti ümbersõiduvõimaluste ekspertiisi tellimist Soome maanteeametilt, kuid tellimuseni pole seni jõutud.

Ühtekokku läheb kolmel suurel põhimaanteel remonti 217 kilomeetrit teekatet.

Paini hinnangul võib liiklejatele kõige rohkem tüli põhjustada üle 70 kilomeetri hõlmav remont Järvamaa-Jõgevamaa piirist kuni Tartuni. Kui Tartusse suunduv liiklus suunatakse ümber Põltsamaa ja Jõgeva kaudu, tähendab see juhile ligi 30kilomeetri pikkust ringi.

Mingeid ümbersõiduvõimalusi pole aga valida neil autojuhtidel, kes liiguvad pärnust Ikla poole või Jõhvi ja Narva vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing