Jaapani pangad hullemas kriisis kui 1997?1998

ÄP Online 13. november 2001, 00:00

Analüütikud ütlevad, et olukord võib olla hullem kui 1997.?1998. a kriisi ajal, mil Jaapan loobus pikaajalisest pangandussüsteemi kaitsest, lasi pankrotti Hokkaido Takushoku ja riigistas kaks pikalaenupanka.

?Olukord võib olla hullem, sest pangad ei parandanud ennast,? ütles Shinko Investment Trust Management investeerimisstrateeg Yuji Nakamura. ?On kartus, et pangad ei pruugi omal jalal püsti jääda.?

Jaapani keskpank hoiab nullintressi poliitikat ja on turud rahaga üle ujutanud. Pankade finantsolukorda on nõrgendanud halvad laenud. Pangad süüdistavad langevat majandust, kuid unustavad, et ülelaenamine oli üks peamisi kinnisvara- ja aktsiaturumulli tekkimise põhjuseid ja deflatsioon on vaid selle tagajärg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing