12. november 2001 kell 22:00

Jaapani pangad hullemas kriisis kui 1997?1998

Analüütikud ütlevad, et olukord võib olla hullem kui 1997.?1998. a kriisi ajal, mil Jaapan loobus pikaajalisest pangandussüsteemi kaitsest, lasi pankrotti Hokkaido Takushoku ja riigistas kaks pikalaenupanka.

?Olukord võib olla hullem, sest pangad ei parandanud ennast,? ütles Shinko Investment Trust Management investeerimisstrateeg Yuji Nakamura. ?On kartus, et pangad ei pruugi omal jalal püsti jääda.?

Jaapani keskpank hoiab nullintressi poliitikat ja on turud rahaga üle ujutanud. Pankade finantsolukorda on nõrgendanud halvad laenud. Pangad süüdistavad langevat majandust, kuid unustavad, et ülelaenamine oli üks peamisi kinnisvara- ja aktsiaturumulli tekkimise põhjuseid ja deflatsioon on vaid selle tagajärg.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum