Ülo Toomsalu • 15. november 2001 kell 7:30

Savi tahab Greenile kinkida Nõmmel krundi

Riigikogu esimehe ja Suusaliidu presidendi Toomas Savi algatusel võib Tallinn kinkida Nõmme majast väljatõstmise ohus elavale kauaaegsele Eesti Olümpiakomitee presidendile ning Eesti NSV endisele välisministrile Arnold Greenile umbes pool miljonit krooni maksva elamukrundi, kirjutab Postimees.

Toomas Savi sõnul peab olema valmis kohtulahendiks, et tõenäoliselt antakse omanikule tagasi maja, kus Green praegu elab, ja siis peab Suusaliit olema valmis kaitsma oma aupresidenti. Savi lisas, et auväärses eas inimest peavad nooremad aitama. ?Ka mina isiklikult olen valmis aitama,? lausus Savi.

Savi lisas, et praegu on tegemist siiski veel visandiga. ?Oleme täna alles mõtte alguse juures. Loomulikult tahaks aidata inimest, kes on Eesti spordi heaks nii palju teinud,? sõnas ta.

?Kuna Greeni ähvardab majast väljatõstmine, siis üks asi, mida linn saab teha, on kinkida talle krunt,? ütles eile Greeniga kohtunud Nõmme linnaosa vanem Urmas Paet. ?Minu hinnangul on Greenil Eesti ees märkimisväärseid teeneid,? sõnas Paet. ?Linn on kinkinud nüüdisaegsetele sportlastele heade tulemuste eest krunte. Miks mitte näidata head tahet ja kinkida krunt nüüd Greenile? Mulle jäi mulje, et talle sobiks see.?

Kui Nõmme linnaosa head tahet toetab ka Tallinna linnavalitsus ja linnavolikogu enamus ning Arnold Green pakkumise vastu võtab, kulub toiminguks aega umbes paar kuud, hindas Paet.

Linnaosavanema sõnul ei ole linn kuigi suur maaomanik. Greenile on tema sõnul võimalik pakkuda 1600 ruutmeetri suurust krunti Ilmarise tänava piirkonnas endiste barakkide kvartalis või sama suurt krunti Lauliku tänaval.

?Tegelikult ma ju ostsin selle maa, kus ma praegu elan, ja kui linn on nõus seda maad kompenseerima, siis ma tõenäoliselt võtan selle vastu,? ütles Green. ?Homme lähen kruntidega lähemalt tutvuma.

Hetkel kuum