• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norra ja Mehhiko reetsid Venemaa

  Ultimaatumile, mille Venemaale esitasid OPEC"i riigid, lisandusid eile faktiliselt kaks suurt sõltumatut naftaeksportijat - Norra ja Mehhiko, kirjutab Vedomosti. Nende riikide esindajad teatasid, et on valmis vähendama naftatootmist kartelli poolt pakutud 6,5 % võrra juhul, kui neid toetavad vene naftatootjad.

  Norra naftatööstuse minister Einar Steensnaes teatas pärast kohtumist oma Mehhiko kolleegi Ernesto Martensiga, et Venemaal oleks mõistlik vähendada naftatootmist 200 000 barrelit ööpäevas. Mehhiko on valmis vähendama tootmist 100 000 barreli võrra, Norra pole veel oma panuse suurust teatanud.
  Venemaale tähendab see 132-134 mln tonnise aastaekspordi vähendamist 10 mln tonni võrra. Lisaks Lukoilile on oma toetusest toodangu vähendamisele teatanud Tjumeni naftakombinaat TNK, kategooriliselt on vastu JuKOS.
  Lähinädalateks on vene börsianalüütikud ennustanud nafta hinna langust alla 15 dollari barrelilt. Ootuses, et Venemaa annab survele järele, tõstis Brent marki nafta hinda eile Londoni börsil 72 senti 18,73 dollarile barrelilt.
  <#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2001/11/21-56-01.html>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.