22. november 2001 kell 22:00

Rutiinivaba

Kui keskmine kontsertplaat sisaldab pähekulunud lugulaule paarilt staadionikontserdilt, siis Stingi värske plaat vastandub sellele mallile igati.

Esiteks on ?...all this time? lindistus kordumatult kontserdilt, mis toimus 200 fänni ees ühes Itaalia lossis.

Teiseks, kõik lood kõlavad kui uued. Sest Sting otsustas palade arran?eeringud ümber teha. Laulud, ka Police?i repertuaarist, on küll selgelt äratuntavad, kuid siiski piisavalt erinevad, et kõlada uutena: ?Don?t Stand So Close To Me?, ?All This Time?, ?Brand New Day? jne.

Kolmandaks, kontsertplaatide puhul tihti häirivat kohalolnute kisa kuuleb sel kettal minimaalselt. Küll aga on tunda Stingi ja tema suure bändi mõnus kontakt publikuga.

Neljandaks, Stingi ansamblisse kuuluvad 14 muusikut suudavad mängida 16 lugu veatult, mistõttu pole vahet, kas kuulata sama materjali stuudio- või kontsertsalvestiselt. Ainult et sellist stuudioplaati ei ole ega tule.

Viiendaks, 11. septembril toimunud kontserdi kohta on käesolev liigagi elujaatav ning optimistlik. Kuigi alles paar tundi enne esimese noodi kõlamist oldi kahtleval seisukohal, kas Ameerika sündmuste taustal üldse anda see pikalt plaanitud kontsert või mitte. Otsustati siiski vihast ja kurbusest üle olla. Loobuti küll ühest Stingi tunnusmeloodiast ?Englishman In New York?, kuid selle puudumise märkamine kuulub pigem statistika valdkonda.

Kontserdi tipphetki on igas loos paar-kolm tükki. Ülekohtuselt võiks eraldi välja tuua idamaise kallakuga ?Mad About You? intensiivse rütmi; piinlikult ausa ja kõva häälega esitatud refrääni palas ?When We Dance?; nauditavas gospelivõtmes tehtud ?(If You Love Someone) Set Them Free?, mis originaalis mage diskopop oli.

See albumitäis muusikat on särav näide väga heast kontsertplaadist. Kui tavalise kontsertsalvestisega saavad hingelise kontakti vaid ametlikud fännid, siis ?...all this time? väärtustab interpreteerimist ega jää kinni aastakümnete jooksul välja kujunenud stampidesse. Tallinnas toimunud kontserdiga pole siin kõlaval midagi ühist, peale formaalsuste.

Autor: Mart Normet

Hetkel kuum