?ampooni võltsija kaebas kohtuotsuse edasi

30. november 2001, 13:11

Esimest korda Eestis toodangu võltsimise eest vangi mõistetud võlts?ampooni tootja Ahto Laanemägi on Lääne-Viru maakohtu süüdimõistva otsuse kaevanud edasi Viru ringkonnakohtusse, öeldi maakohtu kantseleist.

Lääne-Viru maakohus määras 15. novembril Kadrina endisele spordijuhile Ahto Laanemägile võlts?ampooni villimise eest pooleteise aasta pikkuse reaalse vanglakaristuse.

Eelmise aasta juulis avastas politsei Kadrinas põrandaaluse töökoja, kus villiti Procter Gamble kaubamärki Head Shouldersi silti kandvaid ?ampoonipudeleid. Tegelikult oli pudelites tavaline vedelseep.

?Minu andmeil on see esimene kord, kus võltstoodangu tootja on reaalselt vangi mõistetud,? ütles Head Shouldersi kaubamärgi esindaja, Tartu patendivolinik Jüri Käosaar omanimelisest patendibüroost.

Käosaare sõnul on varem näiteks Põlva maakohus mõistnud tingimisi vangi ühe salaviina tootja, kes kasutas oma toodangul tuntud välismaiste viinatootjate kaubamärke. ?Ka siin on esimese astme kohtu otsus edasi kaevatud,? lisas Käosaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing