• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hankijad ei allunud Leedu kontserni tahtele

  Kaupmeeste Liidu tegevdirektor Marika Merilai sõnul on siinsed hankijad maininud, et kuu aja eest Pärnus esimese
  T-Marketi avanud VP üritas algselt lepingute sõlmimisel tegutseda selliselt positsioonilt, nagu ollakse Leedus harjunud, kuid pakutud tingimused ja suhtumine Eesti ettevõtjaid ei rahuldanud.
  Jaotus- ja distributsioonifirma Smarten müügidirektor Tiina Uudelt ütles T-Marketiga peetud läbirääkimisi kommenteerides, et tegu oli täiesti normaalse protsessiga, kus alguses ollakse üksteisest päris kaugel ning lõpuks lepitakse ikkagi sobivates tingimustes kokku.
  ?Eesti firmadega esineb samu asju, aga stardipositsioon on erinev,? märkis Uudelt.
  ?T-Market pole suur, kuid tuli ja hakkas rääkima, nagu oleks suur ? see on nende taustas kinni,? lisas ta. Praegu kaupleb Smarten T-Marketiga müügidirektori sõnul sarnastel tingimustel nagu teiste siinsete firmadega.
  Uudelt lausus, et suurematel hankijatel peaks kõigil olema lepingud T-Marketiga.
  Äripäeval ei õnnestunud
  VP-lt viimaste päevade jooksul saada kommentaari T-Marketi stardiperioodi ning siinsete hankijasuhete kohta. VP esindaja Leena Noppeli sõnul kommenteerib ettevõtte ?kodukorra? järgi VP asju peadirektor Ignas Staskevicius. Viimane teatas, et viibib ärireisil ning ei saa küsimustele kahjuks kirjalikult vastata.
  Marika Merilai sõnul ütles Staskevicius oktoobri keskel Riias toimunud BaltTrade?i konverentsil esinedes, et aastaks 2003 on
  VP-l Baltimaades kokku 400 kauplust ? neist 250 Leedus, 100 Lätis ja 50 Eestis. T-Marketi kontseptsioon näeb 20 protsendi võrra madalama hinnataseme pakkumist kui VP teistes kauplustes ehk siis tegu oleks discounter?iga, lisas ta samuti Staskeviciuse esinemisele viidates.
  Hiljuti kinnitas Leedu kaubandushiid tõsise pakkumise tegemist makseraskustes Spari keti ostmiseks, tehingust midagi välja ei tulnud. Staskevicius on varasemas usutluses öelnud, et laienemine Eestisse toimub kas ühinemise, ülevõtmise või VP orgaanilise kasvu kaudu.
  Samas pärineb siinsete tootjate ringist, kes tegutsevad ka Leedu turul, info, nagu poleks praegused ajad VP-le kõige paremad ning otsitakse endale ostjat.
  ETK juhatuse esimehe Mihkel Simsi hinnangul võib võimalik tagasilöök Leedu turul mõjutada VP kiiret laienemisplaani. ?Eks nad olid seal ära hellitatud ka, said linnakaubanduse kätte, surusid tootjatele oma tingimused peale ning said kauba odavalt kätte,? ütles ta.
  Sims lisas, et T-Marketil on Pärnus küll hea asukoht, kuid ainult ühe poega Eestis endale mingit eelist luua on raske, sest ees on Eestit poodidega katvad Säästumarket ja ETK. Samuti ei tunne siinsed ostjad VP pakutud kohati odavamaid, kuid tundmatuid tooteid, lisas ta, viidates ka maailma suurima kaubanduskontserni, ameeriklaste Wal-Marti analoogsetele probleemidele Saksamaal, kus ei võeta omaks võõraid kaupu.
  ?See on toote tuntuse küsimus ? ostja tahab odavat Rakvere viinerit, aga see peab ikkagi olema Rakvere viiner,? tõdes Sims.
  VP mullune käive oli 7,5 miljardit krooni. Ettevõtte käes on kolmandik Leedu jaekaubandusturust ning talle kuulub 115 kauplust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Saabub tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg
Esmaspäeval, 3. oktoobril on tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu ja maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.
Esmaspäeval, 3. oktoobril on tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu ja maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.
Kahe elektripaketiga Matsimoka: vaidlesime pikalt Eesti Energiaga
Toidutööstuse Matsimoka juhatuse liige ja ühe omaniku Jan Inno sõnul on ettevõtte jaoks praegu põhiküsimus, kas osa tarbitavast elektrist, mida makstakse börsihinna järgi, läheb ka universaalteenuse alla.
Toidutööstuse Matsimoka juhatuse liige ja ühe omaniku Jan Inno sõnul on ettevõtte jaoks praegu põhiküsimus, kas osa tarbitavast elektrist, mida makstakse börsihinna järgi, läheb ka universaalteenuse alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.