Investorid aktsiate osas optimistlikud

Raivo Sormunen 05. detsember 2001, 00:00

Positiivne alatoon läbis eile kõiki Tallinna börsi liideraktsiaid. Investorite aktiivsus oli küll esmaspäevase mannetuse taustal suur, kuid jäi veel tunduvalt alla tavapärastele keskmistele näitajatele.

Investorite positiivset tulevikunägemust aktsiaturu suhtes ilmestas eile avaldatud novembrikuu optsioonistatistika. Selle kohaselt oli kõigest 1,4 novembrikuu lõpus üleval olnud optsioonidest müügioptsioonid. See näitab seda, et investorid niisama hästi kui ei julge panustada aktsiate langusele.

Kõige paremini läks eile Eesti Telekomi aktsial, mis peatus teist korda viimase nelja ja poole kuu jooksul nii kõrgel kui 70 krooni joonel.

Telekomi aktsia ligi 3-line päevane tõus on seletav kogu Euroopa telekomisektori eilse jõudsa arenguga.

Otsene põhjus Euroopa turu tõusule jäi aga leidmata. Päev oli uudistevaene ning turu kosumisele otsiti põhjust koguni Prantsuse ja Suurbritannia loodetust veidi parematest makromajandusnäitajatest ning lootusest, et nafta hind hakkab pärast Venemaa peaministri otsust vähendada kütusepumpamist taas tõusma.

Tugev oli eile ka Hansapanga aktsia, mille hind ja hinnanoteeringud liikusid päevaga üles täpselt protsendi jagu. Ligi 70 eilsest 8 mln kroonisest päevakäibest andnud väärtpaber sulgus valdava ostujõu toel 149,50 kroonil. Aktiivselt esines aktsia ka Frankfurdi börsil, kus omanikku vahetas 26 000 aktsiat.

Risti vastupidiselt suhtuti vähelikviidsesse Sampo Panga aktsiasse, mis müügitehingutega kaotas eile 15,7 ning sulgus 13,40 kroonil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing