Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid aktsiate osas optimistlikud

  Positiivne alatoon läbis eile kõiki Tallinna börsi liideraktsiaid. Investorite aktiivsus oli küll esmaspäevase mannetuse taustal suur, kuid jäi veel tunduvalt alla tavapärastele keskmistele näitajatele.
  Investorite positiivset tulevikunägemust aktsiaturu suhtes ilmestas eile avaldatud novembrikuu optsioonistatistika. Selle kohaselt oli kõigest 1,4 novembrikuu lõpus üleval olnud optsioonidest müügioptsioonid. See näitab seda, et investorid niisama hästi kui ei julge panustada aktsiate langusele.
  Kõige paremini läks eile Eesti Telekomi aktsial, mis peatus teist korda viimase nelja ja poole kuu jooksul nii kõrgel kui 70 krooni joonel.
  Telekomi aktsia ligi 3-line päevane tõus on seletav kogu Euroopa telekomisektori eilse jõudsa arenguga.
  Otsene põhjus Euroopa turu tõusule jäi aga leidmata. Päev oli uudistevaene ning turu kosumisele otsiti põhjust koguni Prantsuse ja Suurbritannia loodetust veidi parematest makromajandusnäitajatest ning lootusest, et nafta hind hakkab pärast Venemaa peaministri otsust vähendada kütusepumpamist taas tõusma.
  Tugev oli eile ka Hansapanga aktsia, mille hind ja hinnanoteeringud liikusid päevaga üles täpselt protsendi jagu. Ligi 70 eilsest 8 mln kroonisest päevakäibest andnud väärtpaber sulgus valdava ostujõu toel 149,50 kroonil. Aktiivselt esines aktsia ka Frankfurdi börsil, kus omanikku vahetas 26 000 aktsiat.
  Risti vastupidiselt suhtuti vähelikviidsesse Sampo Panga aktsiasse, mis müügitehingutega kaotas eile 15,7 ning sulgus 13,40 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.