• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid aktsiate osas optimistlikud

  Positiivne alatoon läbis eile kõiki Tallinna börsi liideraktsiaid. Investorite aktiivsus oli küll esmaspäevase mannetuse taustal suur, kuid jäi veel tunduvalt alla tavapärastele keskmistele näitajatele.
  Investorite positiivset tulevikunägemust aktsiaturu suhtes ilmestas eile avaldatud novembrikuu optsioonistatistika. Selle kohaselt oli kõigest 1,4 novembrikuu lõpus üleval olnud optsioonidest müügioptsioonid. See näitab seda, et investorid niisama hästi kui ei julge panustada aktsiate langusele.
  Kõige paremini läks eile Eesti Telekomi aktsial, mis peatus teist korda viimase nelja ja poole kuu jooksul nii kõrgel kui 70 krooni joonel.
  Telekomi aktsia ligi 3-line päevane tõus on seletav kogu Euroopa telekomisektori eilse jõudsa arenguga.
  Otsene põhjus Euroopa turu tõusule jäi aga leidmata. Päev oli uudistevaene ning turu kosumisele otsiti põhjust koguni Prantsuse ja Suurbritannia loodetust veidi parematest makromajandusnäitajatest ning lootusest, et nafta hind hakkab pärast Venemaa peaministri otsust vähendada kütusepumpamist taas tõusma.
  Tugev oli eile ka Hansapanga aktsia, mille hind ja hinnanoteeringud liikusid päevaga üles täpselt protsendi jagu. Ligi 70 eilsest 8 mln kroonisest päevakäibest andnud väärtpaber sulgus valdava ostujõu toel 149,50 kroonil. Aktiivselt esines aktsia ka Frankfurdi börsil, kus omanikku vahetas 26 000 aktsiat.
  Risti vastupidiselt suhtuti vähelikviidsesse Sampo Panga aktsiasse, mis müügitehingutega kaotas eile 15,7 ning sulgus 13,40 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.