Inno Tähismaa • 24. jaanuar 2002 kell 13:38

Nordea Eesti aastakasum 20 mln krooni, kasv 19%

Nordea panga Eesti filiaali möödunud aasta puhaskasum oli 20 mln krooni (kasv 19%) ja varade maht aasta lõpus 4,4 miljardit krooni (kasv 21%).

Hoiuste maht moodustas möödunud aasta lõpus 2,24 miljardit krooni, kasvades 2000. aastaga võrreldes 25% ja laenuportfelli maht oli 2,6 miljardit, mis on 31% rohkem kui 2000. aasta lõpus. Kui hoiuste kasv oli kiirem aasta esimesel poolel, siis laenude poolel oli kasv kiirem aasta teisel poolel.

Aasta kasumi kujunemisel oli oluline tulusid vähendav tegur nii euro- kui ka dollarihoiuste intressimäärade langus aasta viimasel veerandil, kommenteeris tulemusi panga toote- ja turujuht Signe Anton.

Aasta 2001 tõi kaasa kontori avamise Pärnus, teeninduskeskuse Järve Selveris ja esimese väljaspool Tallinna asuva teeninduskeskuse Tartu Lõunakeskuses. Turule toodi kasutusvõimalusi avardav vaba maksegraafikuga krediitkaart Topeltneto, Solo Internetis e-maksete tegemise võimalus ja Eurocard/MasterCard Gold Card, millega kaasneb kaardiomanikule ja ta pereliikmetele reisikindlustus. Alustati õppelaenude väljastamist, väärtpaberikontode avamist ja ning tehti mitmeid väiksemaid täiendusi-parendusi. Pank ootab kasvu- ja arengutrende ka 2002. aastal.

Hetkel kuum