Katrin Kurss • 31. jaanuar 2002 kell 14:49

Viru väljaku ümberehitus Lemonit ei sega

Homme külastajatele avatava Lemoni kaubanduskeskuse arendaja ei karda, et Viru väljaku suurejooneline ümberehitus vähendaks keskuse külastatavust.

Rõivakaupmehed, kelle jaoks on tähtis paikneda linna kõige esinduslikumatel ja käidavamatel pindadel, ootavad ärevusega, milliseid uusi võimalusi loob renoveeritav Viru Keskus ja Kaubamaja juurdeehitus. Võimalik on, et kui Kaubamaja ja Viru Keskus oma vahel tunneliga ühendatakse, jääb Lemon põhilisest liiklusteljest kõrvale.

Lemoni arendaja Arco Vara nõukogu liikme Hillar-Peeter Luitsalu sõnul seda ohtu ei ole. 'Vastupidi, kolm lähestikku asuvat kaubamaja avardavad klientide valikuvõimalusi,' ütles Luitsalu. Ta ei karda, et inimesed eelistavad maa-aluseid kauplusi, sest esinduslikumad poed asuvad kogu maailmas tänava tasapinnal.

Kuigi maa-alust käiku Lemonisse ehitada ei saa, on Arco Vara kaalunud Lemoni ja Kaubamaja ühendamist klaasgaleriiga kolmanda korruse kõrguselt.

Hetkel kuum