Aktsiaselts Nigula Õlu valmistab Karksi õlle- ja veinitehase tellimusel õunaveinist pirnisiidrit.
Karme müügijuhi Ivo Kikase sõnul viiakse siidri toormaterjal õunavein Viru-Nigulasse, kus sellest gaasi ja maitseainete lisamisega valmistatakse siider. Liitristesse vaadikesekujulistesse pudelitesse villitud valmistoodangu turustamisega tegeleb Karme ise, kirjutab Sakala.
?Need paar nädalat, mil me siidrit kogu Eestis oleme müünud, näitasid, et see läheb päris ilusasti ka ilma reklaamita,? rõõmustas müügijuht.
Kikas ei nõustunud avaldama, kui suurtes kogustes siidrit toodetakse, ning ütles, et seda tehakse vastavalt vajadusele.
Lisaks Nigula Õlles valmivale tellimussiidrile teeb Karme veinist ekspordiks siidrit ka Ösel Foods. Veinimeister Marika Paaveli andmetel ostab Ösel Foods Karmelt toormeks kasutatavat veini isegi rohkem, kui Nigulasse läheb.
Karme finantsdirektori Jaanus Lutsu selgitust mööda valiti Nigula siidritootjaks sellepärast, et Karksi õlut seal juba toodetakse. ?Nii tuleb logistiliselt lihtsam ja odavam,? lausus ta.
Luts rääkis, et praegust kasvavat siidriturgu vaadates võib see olla üks Karksi tehase tulevikusuundadest.
Ka Kikas ütles, et veinitootmise traditsioone kavatsetakse Karksis elus hoida. ?Tahame veini teha ja mitte vähe,? lubas ta.
Siiski koondatakse esialgu enamik tehases töötavatest inimestest. Kui aasta algul sai ettevõttes tööd 42 inimest, siis praeguseks on neid järel 15. Müügijuht ei osanud täpselt öelda, kui palju töötajaid tehasesse lõpuks jääb, kuid tema sõnul peaks neid olema 10 ja 20 vahel.