Tõnu Korrol • 15. juuli 2002 kell 12:32

Kesksuvel ostavad eestlased vähem viina

Kui aastate ja kuude lõikes on kange alkoholi müük Eestis viimasel ajal pidevalt kasvanud, siis juulis toimub viinamüügis alati selge tagasilöök.

Alates 1999. aastast on Eestis igal aastal mullusega võrreldes ligi neljandiku võrra enam viina müüdud. Tänavu esimesel poolaastal müüsid kohalikud tootjad Eestisse ligi neli miljonit liitrit viina, mis tõotab aasta lõpuks taas rekordit.

Pidev kasv on olnud ka kuude lõikes, ent igal aastal on olnud tagasilöök juulikuus. Mullu juulikuus müüdi viina aasta keskmisest 28 protsenti vähem ja kolmandiku võrra vähem kui juunis. Aasta rekordkuu on viimastel aastatel olnud ülekaalukalt detsember, mil müüakse aasta keskmisest 40 protsenti enam viina. Mullu detsembris müüdi 833 ning juulis 421 tuhat liitrit viina.

Hetkel kuum