Ülo Toomsalu • 23. september 2002 kell 7:15

Põhjarannik: Lohusuu elanike arv kasvab enne valimisi plahvatuslikult

Lohusuu vallas soovib enne valimisi osa inimesi end uue elanikuna sisse kirjutada kalalaeva või endisesse kauplusehoonesse.

'Kui tavaliselt saame me aastas umbes 25 sellist elukoha muutmise taotlust, siis nüüd on mõne nädalaga tulnud neid 148, millest 80 on juba rahuldatud,' ütles Lohusuu vallasekretär Marju Soop. Tema sõnul on taotlejate hulgas nii tallinlasi kui Kohtla-Järve elanikke, kirjutab Põhjarannik.

Kõigi postiga saabunud taotluste ümbrikel on aadress kirjutatud ühe inimese käekirjaga. Populaarseteks elamispaikadeks uute valijate seas on muu hulgas kalalaev Svetlana, kuhu soovib elama asuda neli inimest, ja endise kaupluse ruumid. Ühele aadressile soovib end sisse kirjutada korraga kaheksa inimest.

'Kõiki elukoha muutmise taotlusi ei saa me aktsepteerida, sest avaldused ei ole korrektselt täidetud. Üks inimene, kellele ma sellest teada andsin, vastas, et ega ta ei tahagi elukohta muuta, ta tahab vaid Lohusuu rahvastikuregistrisse kuuluda,' ütles Soop.

Lohusuu vallavanema Vello Reisenbuki sõnul tahavad septembris end vallaelanikeks vormistanud inimesed ilmselt Lohusuu valla valimistulemusi mõjutada: 'Mõjutada nii, et toimuva korraldajad saaksid volikogus kindla häälteenamuse.'

Lohusuus kandideeriva valimisliidu Kohalik Rahvas liikmete hulgas on inimesi, kelle juurde on valimiste eel end viis-kuus inimest sisse kirjutanud.

Põhjaranniku küsimusele, kas valimisliit Kohalik Rahvas meelitab endale niimoodi valda valijaid juurde, vastas valimisliidu esinumber Toivo Kivi: 'Igasugust rumalat asja ma ei kommenteeri.'

Küsimuse peale, kas vastab tõele väide, justkui oleks ümbrikud täitnud üks OÜ Peipsi Grupp töötaja, soovitas Kivi teha enne süüdistamist käekirja ekspertiisi ja kahtlust kontrollida.

Hetkel kuum