Romet Kreek • 6. november 2002 kell 22:00

OPECi arvates pole ületootmine probeem

Eile esines avalikkuse ees OPECi president Rilwanu Lukman. Ta ütles, et naftat eksportivad riigid toodavad kütust kvoodist enam, kuid kui palju rohkem, pole veel teada. Teisipäeval spekuleeriti OPECi presidendi ütlusele, et ületootmine on enam kui 2 mln barrelit päevas. Eile teatas ta, et tema selliste sõnavõttudega esineda ei saa. Naftat tarbivate maade laovarud on enne talvist kõrgtarbimissessiooni madalapoolsed. ?Seetõttu neelab turg ületootmise ning hinnad jäävad OPECi ettenähtud 22?28 dollari vahemikku,? kommenteeris Lukman turgu. Hinnalangusele on kaasa aidanud ka USA Iraagi-rünnaku viibimine.

Nafta hind tõusis eile 0,1 protsenti pärast pool kuud kestnud kiiret langust. Kell 17 maksis detsembrilepingute barrel 24,28 dollarit. Viimase aja tipptasemelt, 29,88 dollarilt 24. septembrist, on hind kukkunud 19 protsenti.

Hetkel kuum