• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lähikuudel püsib inflatsioon madalal

  Eestis kiirenes aastainflatsioon oktoobris poole protsendipunkti võrra ehk septembri 2,7 protsendilt 3,2 protsendile.

  Eesti ja euroala inflatsioonierinevus suurenes 1,0 protsendipunktini septembri 0,6-lt, mis on siiski jätkuvalt Eesti jaoks optimaalsest tasemest parem. Praegune majandusolukord ei luba lähikuudel eeldada erinevuste märkimisväärset suurenemist.
  Kuigi toidukaupade hinnad hoiavad Eesti inflatsiooni madalal, mõjutasid oktoobri tarbijahindu mootorikütuse ja teenuste hinnatõusud. Näiteks teenuste osas tõusid inflatsioonimäärad 8,5 protsendi tasemele. Kuid eelkõige tänu toidukaupade odavnemisele, milles oma osa on eelmise aasta erakordselt kõrgel inflatsioonitasemel, püsivad Eestis inflatsioonimäärad ka järgnevatel kuudel suhteliselt madalal.
  Vastavalt Eurostati esialgsele hinnangule kiirenes inflatsioon euroalal oktoobris 2,2 protsendini (septembri 2,1 protsendilt). Inflatsiooni hoiavad kõrgel rahapoliitiline keskkond, majanduskasvu aeglustumisega seotud tööjõu tootlikkuse alanemine ning ebakindlus naftahindade osas. Euroalal inflatsiooni alanemist tänavu ei prognoosita.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.