2. detsember 2002 kell 15:13

USA aktsiaturud alustasid tugeva tõusuga, Dow üle 9000 punkti taseme

Tehnoloogiaettevõtete aktsiate soovituste tõstmised ja jaemüüjate tugevad müüginäitajad pühade ajal tekitasid USA aktsiaturgudel ostubuumi.

Pool tundi pärast kauplemise algust oli Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kerkinud 1,60 protsenti 9039 punktini. Üle nelja protsendi oli Dow komponentidest kerkinud jaemüüjate Wal-Marti <GR#US.WMT> ning Home Depot? <GR#US.HD> aktsiad. Maailma suurim jaemüügikett Wal-Mart teatas, et püstitas reedel ühe päeva müügirekordi. Home Depot? aktsia tõusu ei suutnud ära hoida ka reitingu alandamine agentuuri S P poolt.

Suurim tõusja oli siiski Intel <GR#US.INTC>, mille reitingut tõstis investeerimispank Lehman Brothers. Pool tundi pärast kauplemise algus oli maailma juhtiva mikrokiipide tootja aktsia hind kerkinud 5,6 protsenti 22 dollarini. Tehnoloogiasektorit tabas täna üleüldine reitingute tõstmise sadu. Lisaks Intelile on reitingut (õigemini soovitust) tõstetud Nokial <GR#US.NOK> ja mikrokiipide tootjal Advanced Microdevices <GR#US.AMD>.

Reitingute tõstmine realiseerus peamiselt tehnoloogisaektori aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>, mis oli pool tundi pärast kauplemise algust kerkinud 2,8 protsenti 1520 punktini.

Hetkel kuum