• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturud alustasid tugeva tõusuga, Dow üle 9000 punkti taseme

  Tehnoloogiaettevõtete aktsiate soovituste tõstmised ja jaemüüjate tugevad müüginäitajad pühade ajal tekitasid USA aktsiaturgudel ostubuumi.

  Pool tundi pärast kauplemise algust oli Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kerkinud 1,60 protsenti 9039 punktini. Üle nelja protsendi oli Dow komponentidest kerkinud jaemüüjate Wal-Marti <GR#US.WMT> ning Home Depot? <GR#US.HD> aktsiad. Maailma suurim jaemüügikett Wal-Mart teatas, et püstitas reedel ühe päeva müügirekordi. Home Depot? aktsia tõusu ei suutnud ära hoida ka reitingu alandamine agentuuri S P poolt.
  Suurim tõusja oli siiski Intel <GR#US.INTC>, mille reitingut tõstis investeerimispank Lehman Brothers. Pool tundi pärast kauplemise algus oli maailma juhtiva mikrokiipide tootja aktsia hind kerkinud 5,6 protsenti 22 dollarini. Tehnoloogiasektorit tabas täna üleüldine reitingute tõstmise sadu. Lisaks Intelile on reitingut (õigemini soovitust) tõstetud Nokial <GR#US.NOK> ja mikrokiipide tootjal Advanced Microdevices <GR#US.AMD>.
  Reitingute tõstmine realiseerus peamiselt tehnoloogisaektori aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>, mis oli pool tundi pärast kauplemise algust kerkinud 2,8 protsenti 1520 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Nafta hind jätkas teist päeva kallinemist
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirma Enefit Green saab teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirma Enefit Green saab teoks.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.