4. veebruar 2003 kell 15:12

Telekomiseadmete sektor ja kindlustusgigant AIG veab USA börse alla

USA börsid on saanud pisiku Euroopa börsidel kehvasti liikuvalt telekomiseadmete sektorilt ning kindlustusgigant AIG erakorralistest kuludest.

Peale selle oodatakse turgudel homset USA välisminister Colin Powelli ettekannet Iraagi väidetavate massihävitusrelvade kohta.

Kella 17ks oli Dow Jonesi tööstuskeskmine jõudnud langeda 7981 punktini ehk 1,6%. Peamiselt tehnoloogiasektori aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks liikus samal ajal 1307 punktil ehk 1,3% eilsest sulgemistasemest madalamal.

Prantsuse telekomiseadmete valmistaja Alcateli tänahommikune prognoos, et sektori mahud võivad sel aastal kahaneda võrreldes möödunud aastaga 15%, on täna langusse vedanud ka USA telekomiseadmete tootjad.

Nortel Networks ja Lucent Technologies aktsiaid liikusid kell 17 vastavalt 3,7% ja 3,3% madalamal kui päev varem.

Turuväärtuselt maailma suurim kindlustusgrupp American International Group (AIG) oli samaks kellaajaks vajunud ligi kümnendiku ning liikus tasemel 50 dollarit. Eile hilisõhtul teatas kindlustusgigant, et tal tuleb neljandas kvartalis tõsta 1,8 mld dollari võrra töötajate kompensatsioonide ja juhtide kindlustusreservide mahtu.

AIG teeb oma neljanda kvartali tulemused teatavaks järgmisel nädalal.

Hetkel kuum