Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linnapea võiks tulla konkursiga

  Hiljutised Riigikogu valimised raasisid päris korralikult ka Viljandimaad. Ameti panevad maha ja Toompeale siirduvad maavanem Helir-Valdor Seeder ja Viljandi linnapea Peep Aru.
  Kui uue maavanema ametisse saamisel mängib oma osa kindlasti see, kes siis ikkagi Tallinnas valitsuse moodustab, siis uue linnapea valimine on rohkem kohalike naiste ja meeste pärusmaa.
  Viljandi praegusse võimukoalitsiooni kuuluvad valimisliit Kodune Viljandi, Keskerakond ja Reformierakond. Kokkuleppe kohaselt kuulub linnapea koht Kodusele Viljandile. Viimane omakorda ei välista võimalust, et linnapeaks võib saada ka keegi väljastpoolt valimisliitu.
  20. märtsi maakonnaleht Sakala tõi ära kolme kandidaadi nimed linnapea kohale, kes jäid sõelale Koduse Viljandi koosolekul. Nendeks on praegune Viljandi ATP tegevjuht Malle Vahtra, Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Mart Salumäe ja ettevõtja Alar Karu.
  Ajalehe teatel vesteldakse kandidaatidega uuesti 24. märtsil. Linnapea valimine on aga esialgu kavva võetud 28. märtsil peetaval Viljandi linnavolikogu istungil.
  Raske on ennustada, kuidas volikogu istungil minna võib. Üks asi on see, kui Kodune Viljandi saavutab sisemise konsensuse, aga eks linnapeaks pürgija peab ju meeltmööda olema ka tema koalitsioonipartneritele.
  Välja on pakutud ja välistatud pole kindlasti seegi variant, et asjadele antakse aega settida. See tähendab, et mõnda aega ajab Viljandi linn läbi hoopis linnapea kohusetäitjaga, kelleks suure tõenäosusega saaks abilinnapea Helmen Kütt.
  Lähemate päevade jooksul niisiis võivad asjad klaaruda ja uus linnapea paika saada. Aga seis võib minna ka segasemaks.
  Miks? Arvestades seda, et nädalapäevad tagasi oli lehes linnapea kandidaatidena üles loetud terve rida hoopis teisi nimesid, siis paistab, et linnapea leidmine väga lihtne just ei ole.
  Nõustuksin siinkohal isamaaliitlasest Viljandi opositsionääri Heiki Raudlaga, kelle arvates on kõigi Viljandi poliitiliste jõudude pink väga lühike. Ehk on tõepoolest aeg küps, et kaaluda Viljandi linnapea kohale avaliku konkursi väljakuulutamist.
  Seda enam, et praegune valimisliit Kodune Viljandi ei ole enam sugugi seesama, mis eelmisel sügisel. Kohalike ja Riigikogu valimiste vaheline aeg on selle juhtfiguure erinevate parteide vahel jaotanud. Ning räägitagu mida tahes, kindlasti tähendab see ka huvide teisenemist linnajuhtimise suhtes ja (poliitilise) vastutuse hajumist. Mida süvendab omakorda veel teadmine, et valimisliitude aeg tiksub niikuinii oma otsa poole.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

USA töötus kukkus 53 aasta madalaimale tasemele
Jaanuaris palkasid USA tööandjad prognoositust enam töötajaid ja töötus kukkus madalaimale tasemele 1969. aastast saadik.
Jaanuaris palkasid USA tööandjad prognoositust enam töötajaid ja töötus kukkus madalaimale tasemele 1969. aastast saadik.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.