• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iirimaa kaotab Eesti liitumisel ELiga tööloanõude

  Iiri valitsus otsustas leevendada Eesti ja teiste ELiga ühinevate riikide töötajate pääsu Iirimaa tööjõuturule.

  Vastavalt Iiri valitsuse otsusele kaotab Iirimaa alates Eesti liitumishetkest Euroopa Liiduga, st 1. maist 2004 tööloa nõude Eesti kodanikele, teatab välisministerium. Iirimaa teeb oma seadusandluses sellekohase muudatuse enne ühinemislepingute allakirjutamist 16. aprillil 2003, seadus jõustub aga liitumishetkest 1. maist 2004. Seega on kuni järgmise aasta maikuuni tööluba siiski vajalik.
  Iirimaa asepeaminister Mary Harney sõnul võimaldavad seadusemuudatused rakendada ka turvaabinõusid, kui riigi tööjõuturgu peaks ühinemislepingus lubatud üleminekuperioodi jooksul kuni 2009. aastani tabama tõsised muudatused.
  Iirimaa teatas juba tööjõu vaba liikumise peatüki kõneluste alguses, et ta avab tööturu liitujatele liitumispäevast. Oma tööturu on lubanud Eestile alates liitumishetkest Euroopa Liiduga avada ka Suurbritannia, Rootsi, Taani ja Holland.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.