5. november 2003 kell 22:00

Eesti eksport kasvas septembris 9 protsenti

Euroopa Liidu riikide osatähtsus ekspordis oli septembris 68 (augustis 64) ja SRÜ riikide osatähtsus 7 (augustis samuti 7).

Augustiga võrreldes suurenes eksport 9. Oluliselt suurenes masinate ja seadmete (132 miljoni krooni võrra), puidu ja puittoodete (69 miljoni krooni võrra), tekstiili ja tekstiiltoodete (59 miljoni krooni võrra) ning transpordivahendite (31 miljoni krooni võrra) väljavedu. Vähenes ainult metalli ja metalltoodete (13 miljoni krooni võrra) eksport.

Võrreldes 2002. aasta septembriga oli import septembris 17 võrra suurem.

Augustiga võrreldes oli kasv veel paari protsendipunkti võrra suurem. Suurenes peamiselt masinate ja seadmete (619 miljoni krooni võrra), tekstiili ja tekstiiltoodete (164 miljoni krooni võrra), metalli ja metalltoodete (96 miljoni krooni võrra), põllumajandussaaduste ja toidukaupade (79 miljoni krooni võrra), keemiatööstuse tooraine ja toodete (78 miljoni krooni võrra), kummi- ja plasttoodete (63 miljoni krooni võrra) ning mineraalsete toodete (52 miljoni krooni võrra) sissevedu. Olulist impordi vähenemist ei olnud mitte üheski kaubarühmas.

Eesti väliskaubanduse käive põhikaubandussüsteemi järgi oli septembris esialgsetel andmetel 13,6 miljardit krooni, sellest eksport 5,4 miljardit krooni (40) ja import 8,2 miljardit krooni (60).

Kaubavahetuse bilansi puudujääk oli 2,7 miljardit krooni (augustis 1,8 miljardit krooni).

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum