7. november 2003 kell 10:23

Keskpankurid arutavad intressitõusu

Euroopa keskpanga juht kohtub nädalavahetusel kolleegidega USAst ja Jaapanist, spekulatsioonide keskel, et arutusele tuleb laenuintresside tõstmine.

Spekulatsioonid said hoogu pärast Briti keskpanga ja Austraalia keskpanga eilset otsust laenuintresse tõsta, vahendab Bloomberg.

USA majanduse viimase 20 aasta kiireim kasvutempo ning märgid Euroopa ja Jaapani majanduse toibumisest on toetanud ootusi, et intressid hakkavad tõusma. Tulevikutehingute põhjal ennustab turg, et USA ja Euroopa laenuintressid hakkavad viimase 50 aasta madalaimalt tasemelt tõusma tuleva aasta keskpaiku.

Keskpankurid, kes kohtuvad Bangkokis Rahvusvahelise Arvelduspanga (BIS) aastakohtumisel, püüavad tõenäoliselt mõjutada ka Hiinat, et see oma valuutat dollari suhtes tõusta laseks. Euroopa poliitikategijate sõnul võib dollari langus tärkava kasvu uuesti kinni panna, kui Aasia riigid oma valuutasid kunstlikult odavana hoiavad, kirjutab Bloomberg.

Hetkel kuum