Peeter Stamberg • 20. november 2003 kell 8:10

Saku Õlletehase 9 kuu kasum kasvas ligi viiendiku võrra

Saku Õlletehase 9 kuu puhaskasum kasvas võrreldes aasta varasemaga 19,7 protsendi võrra.

Kokku teenis Saku Õlletehas aasta esimese 9 kuuga 53,259 miljonit krooni puhaskasumit, teatas ettevõte Tallinna börsile.

Käive kahanes samal perioodil võrreldes aasta varasemaga 2,4 protsenti, 597,0 miljonile kroonile. Ettevõte tõi käibe kahanemise põhjusena välja ringleva taara realisatsiooni vähenemise 34,3 miljoni krooni võrra kuna nii kogu Eesti õlleturu maht on väiksem, kui ka ühekordsete pakendi osakaalu kasv.

Eesti Õlletootjate Liidu andmetel moodustas Saku Õlletehase turuosa 42,7% õlleturust. Kokku oli Eesti Õlletootjate Liidu andmetel 9 kuu Eesti õlleturu kogumaht 74,7 mln liitrit. Tulenevalt külmade ilmadega kevad-suvest vähenedes kogumaht 3%.

Saku Õlletehase 44,8 mln liitrisest kogumüügist läks ekspordiks 13 protsenti. Õlut müüs ettevõte jaanuarist septembrini 37,4 miljonit liitrit ehk 5 protsenti vähem kui aasta varem samal perioodil.

Seevastu on hüppeliselt tõusnud Saku Õlletehase teiste jookide müük ning ettevõte on perioodi jooksul laienenud joogisegmendis laiemalt. Tänu uutele purgitoodetele on Saku siidrisari Kiss müük suurenenud 78% võrreldes 2002 aastaga, kogu siidrituru kasv perioodil oli 33%; Saku Gin Long Drink müük on suurenenud 3,5 korda võrreldes eelnenud aastaga. Samuti sisenes ettevõte perioodi jooksul kaljaturule, saavutades uuringufirma AC Nielsen andmete alusel august-september perioodil kaljaturust 11 protsenti.

Hetkel kuum