Peeter Raidla • 24. november 2003 kell 8:56

Istanbul jääb praegu veel Eurovisiooni toimumispaigaks

Eurovisiooni lauluvõistluse referentgrupp loobus hoolimata hiljutistest terrorirünnakutest Istanbulis kiirete otsuste langetamisest.

Postimees Online viitab Eesti Televisiooni välissuhete osakonna juhi ja Eurovisiooni lauluvõistluse referentgrupi liikme Juhan Paadam kinnitusele, et nädalavahetusel peetud koosolekutel otsustati kevadise lauluvõistluse toimumispaika veel mitte muuta.

«Tegime Türgi Televisioonile ülesandeks meid toimuvaga kursis hoida, kuid praeguses situatsioonis jääb lõppkontserdi paigaks siiski Istanbul,» kinnitas Paadam. Tema sõnul langetab Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) viimase otsuse jaanuari keskpaigas, mil türklased peavad esitama kontrollgrupile nii poolfinaali kui ka lõppvõistluse põhjaliku turvakontseptsiooni.

«Loomulikult arutasime, et mis saab juhul, kui... Lisaks tuleb silmas pidada, mis saab siis, kui delegatsioonid otsustavad Istanbuli mitte sõita, pidades seda liiga ohtlikuks,» kommenteeris Paadam nädalavahetusel arutatut.

Mitmed kontrollgrupi liikmed avaldasid arvamust, et terroristide rünnakute eest pole kaitstud ükski Euroopa suurlinn, mistõttu on praegu ennatlik lauluvõistluse toimumispaika muuta.

49. Eurovisiooni lauluvõistluse poolfinaal toimub 12. mail ning lõppkontsert 15. mail 2004. aastal. Mõlemad võistlused toimuvad Türgis Istanbulis.

Hetkel kuum