28. november 2003 kell 13:18

Börsiülevaade: Hansa vastu tärkas ostuhuvi, Telekom vajus 100 krooni suunas

Pool kuud kindlalt allapool triivinud Hansapanga aktsia leidis täna märkimisväärselt ostuhuvi, kosudes ligi 3% ning sulgudes 297,71 kroonil.

Üle nädala kindlalt 102 krooni juures liikunud Eesti Telekomi aktsias seevastu oli tunda mõningast nõrkust. Väärtpaber, mis on tervelt viimased viis ja pool kuud üle 100 krooni püsinud, sulgus päris ähvardavalt antud taseme läheduses. Täpsemalt 101,23 kroonil ehk 0,46% miinuses.

Üleüldist trendi täna lõppeval novembrikuul Tallinna börsil polnud.

Enim ehk 17,2% kosus kuuga Merko Ehituse aktsia.

Tallinna börsi ettevõtete seas näitas ehituskontsern kolmandas kvartalis ühtlasi suurimat - koguni 64% suurust käibekasvu.Kolmandas kvartalis täpselt kaks korda kasumit kasvatanud Saku Õlletehase aktsia oli 9,1% suuruse tõusuga novembris teine.

Samas oli ka kuuga ka mitmeid arvestatavaid langejaid.

Eesti Telekomi aktsia vajus kuuga 6,9%, tasemeni 101,23 krooni.Novembrikuu alguses andis Hollandi investeerimispank ING kohalikule telekomifirmale müügisoovituse hinnasihiga 92,63 krooni, viidates peamiselt Eesti Telekomi kallile turuhinnale.

Suurima kuise languse (7,6%) tegi läbi aga Viisnurk.

Kolme kahjumis töötava Tallinna börsi ettevõtte nimistusse kuuluv Viisnurk õigustas oma sealset kohta ka kolmandas kvartalis, teenides 8,4 mln kroonise kahjumi.

Hetkel kuum