ÄP fototoimetus • 3. detsember 2003 kell 22:00

Vene tähtedega dokument avaneb veebilehe abiga

Kui arvutil puudub vene tähtedega klaviatuur, kuid vene keeles siiski vaja kirjutada, aitab Translit.ru veebilehekülg, kus on koostatud spetsiaalselt ladina tähtedega klaviatuuri jaoks n-ö tõlkimisaken. Seal saab trükkida slaavi tähestikus teksti nii, et näiteks a, b, v, g jne vastavad häälduselt samadele slaavi tähtedele. Mõned kirillitas esinevad eritähed aga saab ladina klaviatuurilt samuti kätte. Näiteks ?ju? teisendatakse venekeelseks, ?jo? samuti vastavaks vene täheks jne. Samas saab kontrollida vene õigekirja. Lehekülg on kasulik venekeelsete elektronkirjade lugemiseks. Tuleb vaid kirja sisu, mida arvuti ei suuda õigesti näidata, kopeerida veebiaknasse ja tekst muutub arusaadavaks.

- www.translit.ru

Autor: ÄP

Hetkel kuum