Ülo Toomsalu • 16. detsember 2003 kell 6:42

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Aasta algusest alates Eesti ja USA vahelist prostitutsiooniäri uurinud Tallinna kriminaalpolitsei tunnistas kuriteos kahtlustatavaks kaks Eesti Panga endist töötajat, kelle kohtupinki astumine sõltub Ameerikas algavast kohtuprotsessist.

Tallinna ringkonnakohus rahuldas eile osaliselt endise maksukonsultatsioonifirma Diveci kaebuse ning tunnistas politseiametnike ettevõttes korraldatud läbiotsimise ja võetuse õigusvastaseks.

Septembrist ühise omaniku Olvi saanud Tartu Õlletehas ning Ösel Foods plaanivad järgmisel aastal osa oma tooteportfellidest ühendada, kaotades mõne seni omavahel võistelnud brändi ning arendades Aura kaubamärgi all tootesarja. Suuremaid muutusi oodatakse Tartu Õlletehaselt karastusjookide ja vee kaubamärkide osas.

Millise ala voliniku koha võiks Eesti Euroopa Komisjonis saada, ei oska keegi ennustada, kuid mõeldakse infotehnoloogia ja majandusega seotud valdkondadele.

Postimees:

Eesti küberpolitsei põhimureks on kerkinud kurjategijad, kes tungivad firmade arvutivõrkudesse, kasutades selleks koode, mille firma on jätnud endise töötaja kätte, või spioneerimisprogramme.

Poliitikud ei poolda Eesti Panga valitsusele tehtud ettepankuid laenubuumi vähendamiseks, kuna nende arvates peaks keskpank koos kommertspankadega iseseisvalt laenuturu ohjeldamisega hakkama saama.

Erakonnad saavad õiguse piiramatult pärida rahvastikuregistrist andmeid valijate nimede, elukohtade, vanuse ja soo kohta, kui Riigikogu kiidab heaks põhiseaduskomisjoni toetuse saanud erakonnaseaduse muudatuse.

Kahes Ida-Virumaa Lukoili tanklas müügil olnud mittekvaliteetne bensiin juhtis tolliameti järelevalvetöötajad seni Eestis avastatud suurima solkkütusekoguse jälgedele, mis leiti Harjumaal asuvast firmast AP-Terminaal.

SL Õhtuleht:

Tallinna linnavalitsus avaldas laupäevases Eesti Päevalehes kaheleheküljelise reklaami, mis kiidab Keskerakonna ja Reformierakonna liidu saavutusi. Värvipiltidega koalitsiooni ülistav kommertstekst kergendas maksumaksja rahakotti 23 600 krooni võrra.

Järgmise aasta suurimaks muusikasõbra maiuspalaks tõotab saada maailmakuulsa Sarah Brightmani kontsert 24. aprillil Tallinnas Saku Suurhallis.

Hetkel kuum