Tiina Saar-Veelmaa • 7. märts 2004 kell 22:00

Mentorisüsteem toetab uusi töötajaid ja meeskonnavaimu

Eelmisel neljapäeval konkursi ?Parim personaliprojekt 2003? võitnud Sampo Panga mentorlusprojekt viis katseajal töötajate väljalangemise nullini.

Tänu mentorite nõustamisele, nende kogemuste, teadmiste ja oskuste edasiandmisele uutele töötajatele saavutas Sampo Pank peale klienditeeninduse kvaliteedi tõusu ja meeskonnavaimu soodustamise ka mitmekülgsemat kasu. Pea aasta praktiseeritud mentorlusprogramm mõjutas positiivselt nii organisatsioonikultuuri kui ka ettevõttesiseseid karjäärivõimalusi.

Muude mõõdetavate tulemuste kõrval jäi kõlama Sampo koolitusosakonna juhataja Külli Meieri argument, et tänu mentorlusprogrammi rakendamisele pole keegi uutest töötajatest katseaja möödudes firmast lahkunud.

Mentoriteks saavad vaid panga parimad kompetentsed töötajad, kes pole firma väärtushinnangute vastu eksinud. Lisaks rahalisele kompensatsioonile võimaldatakse nõustajatele täiendavaid koolitusvõimalusi ja tunnustatakse neid igakülgselt. Nendest saavad ettevõtte väärtuslikud sisekoolitajad või ka kontorijuhatajad. Menteedel on aga tänu neli kuud kestvale nõustamisprogrammile lihtsam sisse elada ning pakkuda kliendile kohe ootust ületavat teenindust.

Projekt viidi läbi suhteliselt väikese ressursikuluga ja saavutati mitu positiivset muutust: uute töötajate kiirem ja parem sisseelamine, kõrgem rahulolu, kiiremini saavutatav tootlikkus, kogenud töötajate tunnustamine, pikaajalise partnerlussuhte loomine uue töötaja ja silmapaistvate töötajate vahel organisatsioonis.

Sampo Panga projekt on lihtsasti rakendatav nii suurtes kui ka väiksemates ettevõtetes. Jalgratast leiutada pole vaja, tuleb vaid luua süsteem, selle toimimisel silm peal hoida ja tulemuste küpseid vilju nautida.

Sampo Panga firmasiseste jõududega läbi viidud võiduprojekt on hea näide sellest, kuidas mentorlust on võimalik tulemuslikult rakendada.

Autor: Tiina Saar

Hetkel kuum