PM: Tartu linnaarhitekti ootab täna karistus

04. mai 2004, 08:17

Tartu linnapea kavatseb täna distsiplinaarkorras karistada linnarhitekt Raivo Mändmaad, kes jättis ehituslube andes küsimata naabruses elajate arvamuse.

Kahe nädala eest andis linnapea Andrus Ansip Tartu linna sisekontrolliteenistusele korralduse algatada Mändmaa suhtes distsiplinaarmenetlus ja kõrvaldas ta juurdluse ajaks ametist, kirjutab Postimees.

Uurimisega soovis linnapea välja selgitada, kas on alust kahtlusel, et linnaarhitekt on Sõbra tänav 31 ja 33 ehitatavatele kortermajadele projekteerimistingimuste ja ehitusloa väljastamisel jätnud täitmata seadustest tulenevad kohustused, jättes küsimata naabruses elavate inimeste arvamuse.

Distsiplinaarmenetlus tuvastas, et Mändmaa pole käitunud ametnikule kehtestatud reeglite kohaselt, jättes ehitustele projekteerimistingimusi väljastades korduvalt kontrollimata kooskõlastusnõude täitmise. Osakonna juhatajana vastutab ta aga oma alluvate selliste tegematajätmiste eest.

Mändmaa on põhjendanud Sõbra 31 ja 33 majade naabrite arvamuse küsimata jätmist sellega, et elanike arvamus poleks midagi muutnud ja kortermajad oleks tulnud nagunii.

Linnasekretär Jüri Mölder aga märkis, et küsimus pole selles, kas uusehitis rikub või ei riku naabrite huve. «Haldusmenetlusseadus kohustab isegi teoreetilise ohu korral naabrite arvamust küsima,» lisas ta.

Millise distsiplinaarkaristuse Ansip Mändmaale täna määrab, pole veel teada. Postimehe allikate andmeil valib ta noomituse ja palgaastme alandamise vahel. Ansip ise seda teemat eile kommenteerida ei soovinud.

Läinud nädalal kogunesid 18 Eesti Arhitektide Liidu Tartu sektsiooni liiget, kes pärast Mändmaa selgitusi Sõbra 31 ja 33 ümber toimuva kohta jõudsid järeldusele, et linnaarhitekt tegutses seaduste raamides ja kooskõlas detailplaneeringu ning valgustusnormidega.

«On kahetsusväärne, et Tartu linnapea Andrus Ansip andis töötajale hinnangu enne asjaolusid igakülgselt ja lõpuni analüüsimata ja avalikustas probleemi läbi massimeedia, heites sellega varju arhitektide elukutsele ja linnaarhitekti staatusele,» seisab arhitektide saadetud pressiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing