Äripäev avaldas kahtlase autori loo

Tiit Sepp 30. juuni 2004, 00:00

Kolmapäeval, 16. juunil avaldas Äripäev arvamusartikli "Uus seadus teeb õigusabiteenuse kallimaks". On loomulik, et riigi õigusabi seaduse eelnõu menetlemisega kaasneb avalik diskussioon, mille käigus avaldatakse meedias kavandatavate regulatsioonide kohta erinevaid arvamusi nii nn arvamusliidrite kui ka oma ala hästi tundvate spetsialistide poolt.

Samas on täiesti arusaamatu, et lugupeetud ajaleht aktsepteerib autorina isikut, kes on tõenäoliselt osalenud meedias korduvalt kajastamist leidnud pettuseskeemi (nn Tiesenhauseni maja juhtum - toimetus) elluviimisel ning on ka kohtu alla antud isikute grupi koosseisus. Kindlasti ei vaja enamuses oma ameteid ausalt ja väärikalt pidavad juristid end avalikkuse ees esindama kahtlase mainega ning võimaliku kriminaalse taustaga ametikaaslasi.

Kokkuvõttes on just eeltoodu kõnekas näide, miks õigusteenuse turu kõik valdkonnad (sealhulgas notariaat) ei saa olla igale soovijale täiesti avatud - järelevalve puudumine võimaldab tegutseda oma teadmisi ebaausatel eesmärkidel kasutavatel juristidel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing