Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Andmed Jukose varifirmade tegevuse kohta lekkisid ajakirjandusse

  Ajalehe Vedomosti käsutusse sattus Vene maksuministeeriumi akt Jukose 2001. aasta tegevuse kohta.

  Selles 30.juunil Jukosele saadetud aktis väidab ministeerium, et Jukose maksupettusi teostati läbi 8 firma, millest 6 on registreeritud Mordvas (Ratmir, Alta-Trade, Jukos-M, Jukos-Mordovia, Fargoil ja Mars XXII), üks nii Evengi autonoomses ringkonnas (Ratibor) kui Baikonuris (Mega-Alliance).
  Aktis on tõendid selle kohta, et tegemist on varifirmadega. Selgus, et nii Ratibor, kui Mega-Alliance on registreeritud kaotsiläinud passidega. Gulnura Zhukova, kes on dokumentide järgi Mega-Alliance ainuke asutaja, teatas, et ta ei tea kompaniist midagi ja passi kaotas ta ära. Firma aga ei rentinud Baikonuril ruume ning ei võinud naftat ega naftatooteid hoida, vara ettevõttel pole.
  Mars XXII juht Tatjana Subbotina teatas maksuministeeriumile, et oli kompanii ainus töötaja, faktiliselt teostas finants- ja majandustegevust naftakompanii Jukos. Tema kompanii juhtimise ja lepingute sõlmimisega tegeles Jukos, maksmine käis läbi Jukose keskraamatupidamise.
  Jukos-Mordovia tegevdirektor Jelena Gavrilina teatas, et pole kursis sellega, kus asub firma poolt realiseeritav toodang ja kuidas seda transporditakse. Gavrilina tegevus piirdus dokumentide esitamises Saranski maksuinspekstioonile.
  Maksuministeerium väidab, et varifirmad müüsid iga päev Jukosele ja naftatöötlemistehastele naftat, mis osteti kas Jukose tootmisettevõtetelt või üksteiselt. Näiteks ostis Ratmir 2001. aasta juunis Tomskneftilt 4 mln tonni naftat hinnaga 1291 rubla tonnist - müüs aga hinnaga 1600 rubla tonnist. Aastaga moodustas Ratmiri käive 44,4 mld rubla, sellelt maksmata käibe- ja tulumaks aga 6 mld rubla.
  Ministeerium väidab, et maksude optimeerimisest saadud raha kandsid neli kompaniid kaheksast üle Jukose tootmise arendamise finantstoetusfondi. 2001. aastal toetasid nad fondi 32 mld, 2002. aastal 84 mld rublaga.
  <#Lenta.ru=http://www.lenta.ru/economy/2004/07/30/yukos2/>
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
30 aastat palgatõusuta: Jaapan survestab ettevõtjaid töötajatele lisa andma
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.