Energiafirmad soovitavad Ignalina jõujaama 1. ploki sulgemise edasi lükata

04. august 2004, 12:31

Leedu Ignalina AESi 1. ploki kavandatav sulgemine selle aasta lõpul mõjutaks kõiki Leedu naaberriike, sealhulgas Eestit, kes sealset elektrit tarbivad.

Tekkida võivatele probleemidele juhivad tähelepanu Eesti Energia, Latvenergo, Venemaa Ühtne Energiasüsteem ja Belenergo, mis on saatnud ühise kirja Leedu peaministrile Algirdas Brazauskasele. See poolsalajane kiri on sattunud Leedu ajalehe Lietuvos Rytase kätte.

Kirjas rõhutatakse, kui suur tähtsus on Ignalinal kogu regiooni energiavarustusele, ning soovitatakse 1. plokk töös hoida nii kaua, kuni Venemaa annab Kaliningradi oblastis käiku uue soojusjõujaama võimsusega 450 megavatti. See on kavandatud 2005. a novembris.

Esimesel poolaastal tarnis Ignalina elektrit Venemaale 2,350 miljardit kilovatt-tundi, Valgevenesse 1,490 miljardit, Poolasse 210 miljonit, Lätisse 77 miljonit ja Eestisse 26 miljonit kilovatt-tundi elektrit, kirjutab Bizness Baltija.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing