24. august 2004 kell 13:26

Börsikommentaar: Hansapanga aktsia hind tiksus allapoole

Hansapanga aktsia hind tiksus täna korraliku käibega allapoole.

Hansapanga aktsiaga tehti täna 29 tehingut ja 25,3 mln krooni käivet. Aktsia hind taandus 0,43 protsenti, 108,74 kroonile. Oma osa tänasel Hansapanga aktsia hinna langusel võib olla Hollandi panga ING analüütikute poolt alandatud Hansapanga aktsiasoovitusel.

ING alandas Hansapanga aktsia ostusoovituse hoia-soovituseks. Investoritele võib see aga tähendada punast lippu ja panna aktsiat müüma, sest mingeid aktsiad soovitab ING kindlasti osta ja investorid võivad otsustada just ostusoovitusega aktsiate soetamise kasuks. ING levitab oma analüüsi 200-le fondijuhile, kellest nii mõnigi võis kaaluda oma positsioonide muutmist. Kui aga tegu oleks mingi tõsisema reaktsiooniga, oleks ka Hansapanga aktsial suurem käive ja tõsisem hinnaliikumine.

Eesti Telekomi aktsia käive ulatus 8,8 mln kroonini. Aktsia hind tõusis 0,43 protsenti, 108,90 kroonile.

Neli tehingut tehti Fenningeri võlakirjadega. Võlapaberi käive ulatus 2,6 mln kroonini.

1,1 mln kroonise käibega Norma aktisa hind langes 0,31 protsenti, 99,36 kroonile.

Kokku tehti börsil 62 tehingut ja 38 mln krooni käivet.

Hetkel kuum