Kredexi tooted peavad jõudma abivajajateni

Taavi Veskimägi 04. oktoober 2004, 00:00

KredExi puhul ei tohiks tegemist olla masstoodetega, mis suurendavad majanduslikke riske, küll aga peavad tooted jõudma abivajajateni.

Nagu näitavad Eesti pankade viimased sammud, on turg valmis pakkuma headele laenajatele senisest soodsamatel tingimustel krediiti ka ilma riigipoolse sekkumiseta. Seega on riigi ülesanne vaadata KredeExi tooteportfelli tingimused üle nii, et sinna jääksid vaid need tooted ja selliste tingimustega, mis tõepoolest täidaksid turu puudujääke, mitte ei soodustaks üleüldist riigi kulul elamist.

Noore pere kodu ost on investeering. Kui me langetame tulumaksumäära ja tõstame maksuvaba tulu määra, jätame inimestele rohkem raha kätte just selleks, et nad saaksid ise valida, kas nad tarbivad, investeerivad või säästavad. Kui keegi tahab investeerida, mitte tarbida, on see positiivne. Küsimus on selles, kas riik peaks selle kodu soetamist täiendavate meetmetega toetama. Minu arusaam on, et riik ei peaks andma tagatisi 1,6 miljoni kroonise kesklinnakorteri soetamiseks. Ma ei ole vastu tagatiste mahu suurendamisele, kuid ma ei arva, et seda peab tegema 700 miljoni kroonises mahus ehk kaks korda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing