Ülo Toomsalu • 6. oktoober 2004 kell 6:06

PM: Silja Line müüb Tallinna kruiise vaid rootslastele

Silja Line alustas Tallinki kõrval Stockholmi ja Tallinna vahel kruiisiliiklust, kuid esialgu saavad sinna pileteid osta vaid rootslased.

1400 reisijakohaga Silja Opera, mis veel suvel kurseeris Helsingi ja Peterburi vahel, tegi esimese Stockholmi-Tallinna reisi eelmisel reedel. Silja Line?i pressiesindaja Tomi Nylundi sõnul on lõviosa Tallinna tulevatest kruiisireisijatest rootslased ja seetõttu otsustatigi pileteid vaid neile müüa, kirjutas Postimees.

«Kahes sihtpunktis on kruiisilaevale raske pileteid müüa, sest see eeldab suurt arvu kajuteid, kuid Opera on väiksem laev,» rääkis Nylund.

Ainult rootslastele on müük suunatud ka seetõttu, et Operal autotekki ei ole ning nii see klassikalise liinilaevana sõita ei saa. See muudab omakorda mõttetuks ühe otsa reisijate pardalevõtu.

Tallinki investorsuhete juhi Marek Mägi sõnul on Silja otsus mõistetav, sest neilgi on umbes 80 protsenti Tallinna-Stockholmi liini reisijatest rootslased. Ainult kruiisireisijaid vaadates on rootslaste osakaal aga veelgi suurem. «Eestlane on veel hinnatundlik ning nii saab neid laeva suuresti sooduskampaaniate toel,» rääkis Mägi.

Tallink ning enne seda Stockholmi liinil sõitnud Estline on kahe linna vahelises laevaliikluses seni sisuliselt monopoolses seisus olnud. Silja Line?i tulek Tallinki firma kinnitusel siiski verest välja ei löö ning jätkuvalt kaalutakse veel ühe uue laeva ehitamist.

Kui uue laeva ehitamise kasuks otsustatakse, pannakse see Mägi sõnul tõenäoliselt samuti Stockholmi liinile, kus praegu sõidavad paralleelselt kaks omavahel võrreldamatut alust.

Hetkel kuum