Ülo Toomsalu • 14. oktoober 2004 kell 6:01

EPL: KMA ülemus nõudis pistist haigevoodis alluvalt

Tallinna linnakohus vaatas eile kapo videolinti, kus KMA endine osakonnajuhataja nõuab haiglavoodis lamavalt alluvalt pistist.

Tragikoomiline videolõik salvestati mullu 22. detsembril Mustamäe haigla palatis, kus kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) osakonnajuhataja Artur Aganit?i alluv pärast autoavariid kipsis jalaga lamas, kirjutab Eesti Päevaleht.

Videosalvestisel kurdab palatisse astunud Aganit?, kuidas ta läbi lumetormi kaks tundi haigla poole sõitis.

Põhjus, miks Aganit? auto alla jäänud alluvat haiglas külastas, oli paraku kriminaalne. Nimelt lasi ta alluvale maksta kuu alguses 2000 krooni ühekordset lisatasu tingimusel, et alluv sellest 1350 krooni hiljem talle maksab. Selle eest lubas Aganit?, et taotleb uuel aastal alluvale iga kuu 500-kroonise lisatasu maksmist.

Haigla kapil olnud minikaamera salvestatud videolindilt on näha, kuidas viga saanud alluv palub ülemusel juhtunud õnnetuse tõttu leppida väiksema pistisega. Aganit? vastab resoluutselt, et ?kokkulepe on kokkulepe?, ja tagastab talle ulatatud 1500 kroonist 150 krooni.

Kapo vahistas Aganit?i kohe pärast raha üleandmist. Kuigi algul tunnistas ta süüd, väidab ta nüüd, et nõudis alluvalt raha eelmise aasta alguses antud mobiiltelefoni eest.

Hetkel kuum